Ruimte koekjes

Als je de wereld wil ontdekken, moet je je eigen verhalen schrijven.

Koekjes, van hier tot aan de maan.

Ik wou bij deze eens een poging doen om iets ‘jongensachtigs’ te maken. Al die heerlijk pluizige, mega schattige, roze toestanden moesten voor één keertje eens aan de kant.

Uit de comfortzone treden noemen ze dat.

De marmertechniek kwam laatst door mijn gedachten reizen dus dan maken we daar nu maar iets mee. Dat gouden poedertje blijft om één of andere reden ook elke keer vanuit mijn doos naar mij kijken alsof het steeds tekort gedaan wordt dus ook dat wordt klaar gelegd.

Als basis gebruik ik gekleurde fondant, ik zou voor 3 tot 4 kleuren gaan, meer wordt al snel teveel. Je kan werken in lichte tinten of flashy kleuren, zoals je zelf wil.

 

Ik heb hier gekozen voor 3 kleuren (wit, lichtblauw en donkerblauw). Maak er 3 worstjes van en neem ze samen. Trek ze uit elkaar en vouw ze weer samen, doe dit een keer of 2/3. Zeker niet teveel want anders is je marmereffect niet zo sterk meer. Rol het bolletje uit en steek er je figuurtjes uit.

Een klein beetje alcohol en goudpoeder mengen en met een verfborstel wat accentjes aanbrengen.

Et voilà een stoer koekje deze keer. Een koekje dat ons een beetje naar de ruimte brengt. Moge het de ontdekkingsreizigers van vele mooie verhalen voorzien en vooral de honger tegengaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *