Papierfabriek De Naeyer

Paper has more patience than people

" Papier hier "

Ik had me voorgenomen om het vandaag rustig aan te doen. Een shoot voor een klant en daarna heerlijk genieten van het mooie weer en de stilte in huis. Oké dat liep even anders.

Ik passeerde de oude papierfabriek De Naeyer en kon de verleiding niet weerstaan. Ik zocht ergens een parkeerplaatsje en ging meteen op pad. Gelukkig waren mijn SD-kaartjes nog niet vol en kon er nog vlotjes een fotosessie bij.

Bovendien was ik dankbaar voor het stevige schoeisel, dat kwam later nog goed van pas want er lag behoorlijk wat glas in de ronde. Jammer genoeg was de site al behoorlijk vernield en ook al gedeeltelijk weer in renovatie.

Het was ook de eerste keer dat ik een locatie in mijn eentje bezocht en ik schrok me dan ook te pletter wanneer ik plots oog in oog stond met een dame. Ze was al even hard geschrokken van mij dus dat was een hele geruststelling. Het leek er wel opendeurdag te zijn. Wat verder was nog een fotogroep plaatjes aant maken, het stelde me toch enigszins gerust. Als ik van een trap zou donderen zou er toch iemand zijn die mij zou oprapen 🙂

Er waren wat grote hallen te zien maar die waren quasi leeg. Op de bovenverdiepingen was er zeer veel stuk geslagen wat natuurlijk wel jammer was. Toch was er nog veel interessant materiaal te fotograferen. Veel oude kasten en een imposante trappenhal met prachtig glasraam.

Het 2de gebouw, waar vermoedelijk het grovere werk gebeurde, lag wat verderop. Deze is zeker niet in het donker aan te raden want er waren veel putten vol met water in de bodem. Ook hier was alles vol graffiti gespoten. Opvallend was het hoofd dat op de muur gespoten was. Ik had het vak eerder over de mond gespoten (geen blad voor de mond nemen 😉 )

Wie de papierfabriek De Naeyer nog wil bezoeken zal vlug moeten zijn want de renovatie is volop aan de gang.

One Response to “Papierfabriek De Naeyer”

Author's gravatar

Beste fotograaf, zeer mooie foto’s zijn dat. Ik was eigenlijk op zoek naar een papierfabriek van mijn vroegere overleden nonkel Jules Vankerkhoven. Hij was directeur van een papierfabriek ik dacht in Bornhem maar misschien was het deze fabriek in Willebroek wel. Hij woonde zelf later in Zele maar toen hij in de fabriek werkte woonde hij in een bungalowtje vlak voor de fabriek. Weet u toevallig meer over deze geschiedenis en of dat deze fabriek was die u gefotografeerd hebt? Ik was nog klein toen wij, mijn zus en ik, in die fabriek mochten spelen of tussen het oude papier nog spulletjes zoeken. Dat was begin ergens in de jaren 1964.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *