Maison des fleurs

May the flowers remind us why the rain was so necessary

" Maison des fleurs "

 

Maison des fleurs, je zou denken waar slaat dit op maar eens je in de kleine living staat, word je overweldigd door een prachtig ouderwets bloemenbehang. De muren moeten vast op je afgekomen zijn maar toch vind ik het een mooi authentiek papiertje wat ik zelf op een accentmuur ook wel zou zien zitten.

Deze locatie zal vast geen lang leven meer beschoren zijn gezien de bouwvergunning aan de deur. Dan toch maar even binnen springen. Ik sta er steeds weer van versteld wat een pracht er toch wel achter sommige gevels niet schuilt. Je wordt helemaal in de tijd van toen terug gekatapulteerd. Wat zouden ze met de meubels doen? Gewoon op de container smijten of ze toch ergens een 2de of zelfs 3de leven geven? Hier leeft een verhaal, dat doe je toch niet weg?

Dan genieten we maar even van deze leuke doch kleine locatie. Het huisje was bijzonder bruin vond ik. De keuken en duiventil stond dan echt in schril contrast met de rest van de woning. Hier moet vast de vrouw des huizes haar stempel hebben kunnen drukken ๐Ÿ˜‰ Jammer dat ik niet echt een badkamer gevonden heb, dat zou nog wel de moeite geweest zijn denk ik. In plaats daarvan kreeg ik een prachtige serre in de plaats.

 

4 Responses to “Maison des fleurs”

Author's gravatar

prachtige foto’s en inderdaad, de vraag wat er met de prachtige meubels gebeuren zal moet je je stellen… mocht, als, zou en kon ik maar… ik zou het gewoon in alle eer laten en renoveren zoals het is geweest.
Een geluk dat jij deze parel voor eeuwig hebt ingeblikt ,

Eddy

Author's gravatar

Bedankt Eddy, ik snap je opmerking wel maar soms is een gebouw zodanig geleefd dat een renovatie niet meer baten zal. Het enige wat je dan soms nog wel kan recupereren is meubilair en zeker dit, ohjee ik zou me laten gaan denk ik. Misschien moet ik de nieuwe bewoners een foto ter herinnering geven ๐Ÿ˜‰

Groeten Els

Author's gravatar

Knap gedaan Els. Wat een prachtige vondst. Je hebt je weer kunnen uitleven ?

    Author's gravatar

    Merci Anke ๐Ÿ™‚ Oh absoluut ๐Ÿ™‚ al moet ik zeggen dat ik er niet zo op mijn gemak was. Toen ik in de living terecht kwam zat er een kanjer van een gat in de deur en stond ik quasi oog in oog met de overbuur. Gelukkig was het binnen donker waardoor die mij niet zag. Ik stond stijf van schrik hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *