Lowie

Lowie

 

- stick to the "stok" -

 

Lowie was kort voor de fotoshoot behoorlijk ziek. Ik verwachtte dan ook een "herstellende" hond maar dat was buiten Lowie gerekend.

Zijn baasje kwam me tegemoet met een prachtige, glanzende en welruikende hond. Ze waarschuwde me dat hij er soms erg vuil kon uitzien wanneer ze gaan wandelen waren. Mhm zo erg kon het wel niet zijn zeker?

Na de eerste paar meter bleek al dat Lowie een voorliefde had voor stokken. De ene was nog niet weggegooid of de volgende lag al klaar voor mijn voeten om opnieuw weggegooid te worden. Dit beloofde een intensieve wandeling te worden.

Op een gegeven moment wist ik een plekje dat heel mooi zou zijn voor een paar foto's. Mijn woorden waren nog niet koud of Lowie was verdwenen. " Oh neen" zei mijn medewandelaar.... hij zit erin denk ik.... Toen we beneden aangekomen waren, bleek dat Lowie inderdaad zich al heerlijk in het stinkende, modderige water rondgerold had..... Oh help..... We maakten dat we in een veilige zone waren alvorens hij zich zou droog schudden.

De verdere wandeling ging volgens het zelfde stramien verder: stokken, ploeteren, stokken, stokken, stokken.....

Gelukkig was er aan het einde van de wandeling nog een heerlijk schone vijver zodat het meeste van de smurrie toch lekker in het bos kon achterblijven.