Chocolade swirl

Chocolate is the answer. Who cares what the question is?

” Chocolade swirl “

Behalve fotograferen hou ik me ook graag bezig met bakken van allerhande dessertjes. Ik ga graag op zoek naar iets origineels en soms loopt dat wel helemaal fout maar soms komt er ook iets zeer creatief uit.  Sommige filmpjes op het internet lijken dan zo eenvoudig tot je eraan begint, dan vraag je je af of je nu de enige bent op deze planeet wie het niet lukt om die schijnbaar foolproof tutorial uit te voeren.

Vandaag wou ik aan de slag met waterfotografie en herinnerde me ergens eens een filmpje dat ik hierover gezien had. Uiteraard vind je op zo’n moment dat filmpje in de verste verte niet meer terug dus ik probeerde mijn grijze hersencellen zodanig onder druk te zetten tot de informatie boven kwam drijven. I won 🙂

Ik wou de vorming van deze krullen graag eens in beeld brengen. Het resultaat kan zeker beter maar voor mij was dit vooral een fotografische experiment aan jullie om het beter te doen 🙂

Benodigdheden

  • water
  • alcohol (goedkope rum doet het prima)
  • getempereerde chocolade (belangrijk anders werkt het niet!)
  • spuitzakje
  • diepvries

How to

  • vul een glas met water en goede scheut alcohol (deze dient eigenlijk om te beletten dat het water bevriest) en plaats dit ongeveer een uur in de diepvries
  • als het water goed koud is doe je de getempereerde chocolade in de spuitzak
  • spuit nu je chocolade met zigzag bewegingen in het glas (experimenteer met verschillende spuitmondjes) Hoe groter je glas hoe groter je stukken.
  • laat de chocolade even opstijven en haal het er met behulp van een vork weer uit

Het vraagt wel een beetje oefening en zoals reeds gezegd, is je chocolace niet correct getempereerd, dan werkt het niet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *