Brand

Seek what sets your soul on fire

“Fire”

 

Deze urbex locatie stond toevallig vlak naast onze route naar ons te blinken. Zouden we die laatste stop nog doen? Tuurlijk dat. Van buitenaf kon je al meteen zien dat een brand lelijk huisgehouden gehad. Alles was behoorlijk dicht gewoekerd en bouwvakkers hadden reeds vakkundig alle ingangen dicht gemetseld. Toch wisten we gelukkig nog een ingang te vinden want ondertussen was ik al vrij nieuwsgierig naar wat er achter deze muren schuil ging.

De brand was erg verwoestend te keer gegaan maar ik vermoed dat het gebouw reeds leeg was toen deze uitbrak want behalve kapotte dakpannen en verkoolde draagbalken was er niets te zien op deze locatie. Ik twijfelde dan ook om foto’s te maken en liet mijn mede-urbexer zijn gang gaan.

Hoe meer ik echter alles in me begon op te nemen hoe meer ik het gegeven “brand” toch best wel akelig vond. Ik mag er niet aan denken dat mijn huis morgen volledig vernield wordt samen met al mijn bezittingen. Een lichte vorm van kippenvel verspreidde zich over lichaam.

Ongelukjes zitten in zo kleine hoekjes en niemand blijft ervan gespaard. Een dergelijke brand kan heel je leven verwoesten, het dwingt je om te vechten en sterk te wezen. Mentale en lichamelijke schade ondergaan en verwerken om daarna opnieuw vooruit te gaan in het leven. Sterk zijn.

Toen ik mijn foto’s van deze locatie aan het bekijken was, kwam dat intense gevoel terug naar boven. Deze foto’s moesten artistiek worden. De kracht van het vuur en de sterkte van een helende geest moest erin te vinden zijn.

Het leven is zo kort, doe dan ook wat je gelukkig maakt.

 

 

2 Responses to “Brand”

Author's gravatar

Super mooie foto’s je doet het zeer goed proficiat els grtjs marc en hurby

    Author's gravatar

    Dank je wel Marc, vond ze ook mooi in zijn eenvoud :-). Groetjes Els

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *