"Els Van Echelpoel"

-  who ? -

Els Van Echelpoel

Waar ligt de grens tussen ‘graag doen’ en ‘gepassioneerd’ zijn? Wellicht is dat voor iedereen anders. Echte passie zie je niet alleen, je voelt ze tot in het kleinste topje van je teen. Het is pure magie, het heeft geen woorden nodig.

Mooie dingen konden me altijd al bekoren. Er ontglipte mij in mijn ‘jonge’ jaren geen tijdschrift of ik had er steevast alle frisse, fleurige prentjes uitgeknipt om er collages van te maken. Wat het doel ervan was, weet ik niet maar ik vond het gewoon té mooi om zomaar weg te gooien.

Ik zou nog steeds alles verzamelen wat ik mooi vind ook al kan ik er niets mee doen. Iets weg doen is vaak veel te jammer maar het gebrek aan een gigantische opslagruimte, belet me gelukkig om de mentale verzamelwoede ook in de praktijk om te zetten.

De kleuren, de vormen, de creatie op zich, de details… Ik kan me gedragen als een kleuter bij het zien van prachtige dingen. En vind ik dat erg? Neen, helemaal niet. Dat warme gevoel is onbetaalbaar, dat is geluk. En geluk zit niet altijd in grootse dingen.

Wanneer je al die, zeg maar onmisbare, voorwerpen niet mee naar huis kan nemen, zoek je natuurlijk naar andere manieren om al dat moois toch te bewaren. Fotografie.

Fotografie is voor mij ‘ het bewaren van kleine en grote gelukjes’